Η κατάργηση κι αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) που προώθησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προτείνουν την αντικατάσταση του Obamacare από ένα σύστημα που θα δίνει χρήματα στις αμερικανικές πολιτείες μέσω χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να καλύπτουν τα έξοδα τους ανάλογα με τα προγράμματα υγείας που εφαρμόζουν.

Το σύστημα αυτό, σχεδίασαν οι Γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκράχαμ και Μπιλ Κάσιντι και παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι δύο Γερουσιαστές, δηλώνουν ότι βρίσκονται κοντά στην συγκέντρωση των απαραίτητων ψήφων για την ψήφιση της νέας νομοθετικής πρότασης, ενώ εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα για την τύχη της στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.

Στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή θ’ αντικαταστήσει το Obamacare, το οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι εδώ και αρκετά χρόνια, το χαρακτηρίζουν ως μία μεγάλη κυβερνητική παρέμβαση στον τομέα της υγείας.

Facebook Comments