Με απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, επηρεασμένοι και αυτοί από την ουκρανική κρίση. Ωστόσο, σταθεροποιητικά στις τάσεις ρευστοποίησης λειτουργεί η καλύτερη του αναμενομένου πορεία της κατανάλωσης στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, στις 16:59, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,61% στις 16.221 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,62% στις 4.281 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,49% στις 1.850 μονάδες.

Τα ταμπλό της Wall Street βρίσκεται στο «κόκκινο», με 9 στις 10 μετοχές να υποχωρούν. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο βιομηχανικός κλάδος με απώλειες 0,8%, καθώς η General Electric υποχωρεί κατά 1,4% και η Caterpillar κατά 1,2%.

Απώλειες και για τον τραπεζικό κλάδο, με την Goldman Sachs να είναι στο -1% και την American Express στο -1,2%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να εξελιχθεί η ουκρανική κρίση, καθώς και πως θα εμπλακούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ε.Ε. Η Ρωσία διαθέτει σημαντικά διαπραγματευτικά χαρτιά, ωστόσο τόσο η Ε.Ε. όσο και οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να επηρεάσει η ρωσική πολιτική τα συμφέροντά τους στην περιοχή.

Από το πρωί όλες οι χρηματαγορές του κόσμου βρίσκονται στη δίνη της ουκρανικής κρίσης, με τον δείκτη MSCI All-Country World να υποχωρεί κατά 0,8%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης των αναδυόμενων αγορών χάνει 1,5%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθούν κατά 0,2%.

Παράλληλα, ο δείκτης μεταποίησης PMI της Markit αυξήθηκε στις 57,1 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 53,7 μονάδες τον Ιανουάριο, δείχνοντας ότι η μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύει την ανάπτυξή της.

Facebook Comments