Η οικονομία της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο σημείωσε το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Ιούνιο του 2011, με τους δείκτες ΡΜΙ τόσο της Ευρωζώνης όσο και της Γερμανίας να ανακοινώνονται καλύτερα των εκτιμήσεων και υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικά ο ΡΜΙ υπηρεσιών ευρωζώνης ανακοινώθηκε στο 52,6 έναντι εκτιμήσεων για 51,7 και τα αντίστοιχα στοιχεία της Γερμανίας στο 55,9 έναντι εκτιμήσεων για 55,4 αντίστοιχα.
 
Αυτά τα στοιχεία αναμένεται να προσφέρουν στήριξη στα μέλη της ΕΚΤ τα οποία συνεδριάζουν την Πέμπτη, αφού η οικονομία της Ευρώπης αρχίζει να δείχνει σημάδια βελτίωσης έστω και μετριοπαθούς. Η ΕΚΤ το τελευταίο διάστημα δέχεται πιέσεις προκειμένου να λάβει μέτρα προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να αυξηθεί ο πληθωρισμός στα επιθυμητά επίπεδα τα επόμενα χρόνια.
 
Στον απόηχο των ανακοινώσεων η αντίδραση που καταγράφηκε στο EUR/USD ήταν μικρή, με την ισοτιμία να διορθώνει μέρος της αντίδρασης.Στήριξη η ισοτιμία βρίσκει στο 1,3691 με τις αντιστάσεις να διαμορφώνονται στα 1,3745 και 1,3760.

Facebook Comments