Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι θέλει να προωθήσει την ειρηνική επίλυση της κρίσης με τη Ρωσία. Κατά την άφιξή του στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχει σε διεθνή σύνοδο με θέμα την κρίση, ο Αντρίι Ντεστσίτσια δήλωσε: “Θέλουμε να πούμε μερικά πράγματα στους Ρώσους. Θέλουμε να διατηρήσουμε τον εποικοδομητικό διάλογο και καλές σχέσεις με τον ρωσικό λαό. Θέλουμε να επιλύσουμε ειρηνικά αυτή την κρίση. Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με τους Ρώσους”, δήλωσε ο ίδιος.

Διπλωματικές πηγές στο Παρίσι δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ουκρανός ομόλογός του θα έχουν διμερείς συνομιλίες. Καμία ωστόσο από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Παράλληλα, διπλωματική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 15 χώρες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μία αποστολή στρατιωτικών παρατηρητών στην Ουκρανία. Η ίδια πηγή είπε ότι “15 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, κάποιες ευρωπαϊκές και κάποιες της κεντρικής Ασίας, θα συμμετάσχουν σε αυτή την αποστολή” χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ημερομηνία έναρξης της αποστολής και τον αριθμό των παρατηρητών που θα συμμετάσχουν.

Facebook Comments