AΔΜΗΕ: Tί απαντά για τη διακοπή της Μονάδας 4 (ΔΕΗ) στη Μεγαλόπολη

3 λεπτά ανάγνωση

Με αφορμή  δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας της Μονάδας 4 της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ως Διαχειριστής του Συστήματος με βάση τις οικονομικές προσφορές (άρθρο 14 του ΚΔΕΣΜΗΕ) που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες παραγωγοί και συνεκτιμώντας τα τεχνοοικονομικά δεδομένα τους (άρθρα 21, 51, 54, 55 του ΚΔΕΣΜΗΕ) προβαίνει στην κατάρτιση του Προγράμματος Κατανομής με βάση το οποίο γίνεται η ένταξη σε λειτουργία ή διακοπή λειτουργίας των συμμετεχόντων παραγωγών.

Βασικό στοιχείο της ένταξης ή της μη ένταξης σε λειτουργία μιας μονάδος αποτελεί η οικονομική προσφορά της, που υποβάλλεται με αποκλειστική ευθύνη του παραγωγού και είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα. Στην εν λόγω περίπτωση, την ευθύνη του τρόπου υποβολής της προσφοράς της Μεγαλόπολης IV έχει αποκλειστικά η ΔΕΗ.

Ο κάθε παραγωγός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ως προς τη διαμόρφωση της προσφοράς παραγωγής της μονάδος ηλεκτρικής ενέργειας (¤/MWh) και φροντίζει για την ορθότητα υποβολής της δήλωσής του με βάση τον ΚΔΕΣΜΗΕ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Ιδρυτικό μέλος στη διεθνή «Συμμαχία για τις Βιώσιμες Προμήθειες» του U.N. Global Compact

Ως ιδρυτικό μέλος συμμετέχει η ΔΕΗ στη «Συμμαχία για τις Βιώσιμες Προμήθειες»

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κράτησαν το momentum της αγοράς

Συνέχεια στην ανοδική της πορεία εντός του 2026 έδωσε η αγορά της

ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ φέρνει ολοκληρωμένες λύσεις που συνδυάζουν υψηλή ενεργειακή απόδοση και σημαντική