Οι παγκόσμιες μετοχές αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο αυτό το έτος καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη, η αναμενόμενη επιτάχυνση του κύκλου της κερδοφορίας και η διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, εξακολουθούν να είναι πολύ υποστηρικτικοί παράγοντες για τις χρηματιστηριακές αγορές, όπως σημειώνει σε νέα  έκθεση της, η Barclays.

Η τράπεζα συστήνει «overweight» στάση στις ευρωπαϊκές μετοχές, επισημαίνοντας ότι οι αποτιμήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε σημαντικό discount, τόσο σε σχέση με τη δική τους ιστορία όσο και σε σχέση με τις πιστωτικές αγορές.

“Επιπλέον, παρά τη συνεχιζόμενη δύναμη του ευρώ, αναμένουμε πως αύξηση κερδών και εσόδων των ευρωπαϊκών εταιρειών θα εκπλήξει θετικά, τόσο το 2014 όσο και το 2015”, τονίζει η Barclays.

Η τράπεζα συστήνει επίσης «overweight» θέσεις στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, λέγοντας πως οι σημερινές τους αποτιμήσεις τους υποδηλώνουν συρρίκνωση της κερδοφορίας και αυτό είναι απίθανο, δεδομένης της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Παράλληλα, συστήνει «underweight» θέσεις στις μετοχές των ΗΠΑ, εξαιτίας των λιγότερο ελκυστικών αποτιμήσεων, αλλά δεν υποστηρίζει μια ολοκληρωτική «bearish» θέση, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

“Εξακολουθούμε να αναμένουμε την οικονομική ανάπτυξη περίπου στο 2,5% κατά τη διάρκεια του 2014. Ωστόσο, με τα περιθώρια κέρδους να είναι ήδη σε επίπεδα ρεκόρ, αυτό είναι απίθανο να μεταφραστεί σε πολύ ισχυρή ανάπτυξη της κερδοφορίας”, όπως εξηγεί η Barclays σε ότι αφορά τις προοπτικές των ΗΠΑ.

Facebook Comments