Παρά την αδύναμη εικόνα της ελληνικής οικονομίας, η δημοσιονομική υπεραπόδοση της Αθήνας οδηγεί στην εκτίμηση ότι θα υπάρχει ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, αυτό επισημαίνει σε νέο της report η Citi. 

Σύμφωνα με αναφορές, οι πιστωτές συμφώνησαν με την κυβέρνηση για το δημοσιονομικό στόχο του 2017 (το πρωτογενές πλεόνασμα αυξήθηκε περαιτέρω στο 2,8% του ΑΕΠ από 2,2% ) και διαπιστώθηκε μόνο ένα μικρό δημοσιονομικό χάσμα για το 2018 (όταν ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος εξακολουθεί να είναι στο 3,5% του ΑΕΠ).

Ωστόσο, όπως τονίζει, αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, καθώς ο στόχος του 2018 θα μπορούσε πιθανώς να καθυστερήσει ακόμη και στην τέταρτη αξιολόγηση.

Οι πιστωτές αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα έως το τέλος Νοεμβρίου και η κυβέρνηση εξακολουθεί να “βλέπει” την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους, όπως σημειώνει η Citigroup.

Όπως σχολιάζει η αμερικάνικη τράπεζα, παρά την ακόμα πολύ αδύναμη οικονομία, η δημοσιονομική υπεραπόδοση θα βοηθήσει στην ταχεία ολοκλήρωση της γ αξιολόγησης.


Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments