Σε συντονισμένη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος συνελήφθη το πρωί στο Σβερίν της βόρειας Γερμανίας ένας 19χρονος Σύριος ισλαμιστής, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα.

Ταυτόχρονα με την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε τρία γειτονικά διαμερίσματα στο προάστιο Νόι Τσίπεντορφ του Σβερίν, στην οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκαν άλλες συλλήψεις, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνες και στο Αμβούργο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Σύριος ύποπτος βρίσκονταν από τον περασμένο Ιούλιο στο στόχαστρο των γερμανικών διωκτικών αρχών, μιας και είχε εκπονήσει «συγκεκριμένα σχέδια για ένα τρομοκρατικό χτύπημα στη Γερμανία με όσο τον δυνατόν περισσότερα θύματα και τραυματίες», ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, αρμόδια για ζητήματα τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ο Σύριος ισλαμιστής είχε αρχίσει ήδη από το καλοκαίρι να προμηθεύεται χημικές ουσίες και εξαρτήματα για την κατασκευή ενός ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού. Άγνωστο παραμένει ωστόσο μέχρι στιγμής που σχεδίαζε να χτυπήσει ο 19χρονος και αν ήταν μέλος ενός ισλαμιστικού τρομοκρατικού πυρήνα.

12 άτομα σκοτώθηκαν πέρυσι σε επίθεση ισλαμιστή με νταλίκα στο Βερολίνο

Στο παρελθόν έχουν επανειλημμένα συλληφθεί στη Γερμανία ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος με ισλαμιστικό υπόβαθρο. Μόλις την περασμένη Τετάρτη αστυνομικές δυνάμεις στο Βερολίνο συνέλαβαν έναν 40χρονο ύποπτο ισλαμιστή.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2016 σε επίθεση αυτοκτονίας 27χρονου Σύρου στη βαυαρική πόλη Άνσμπαχ τραυματίστηκαν 15 άτομα. Τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς ο 24χρονος Τυνήσιος Άνις Άμρι πραγματοποίησε επίθεση με νταλίκα σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό Βερολίνο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες. Λίγες μέρες αργότερα ο Τυνήσιος έπεφτε νεκρός από αστυνομικά πυρά σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Μιλάνο.

Facebook Comments