Συνεχίζεται η βελτίωση των ελληνικών ομολόγων, με τις αποδόσεις στο 10ετές να επιστρέφουν στα επίπεδα που είχε βρεθεί το κόστος δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης τον Δεκέμβριο του 2009.

Έτσι, οι αποδόσεις του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρούν σήμερα στο 5,122% με πτώση της τάξης του 3,70% από τα χθεσινά επίπεδα, ενώ μέσα σε δύο ημέρες η απόδοση έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 8%. Αξίζει να σημειώσουμε πως στα επίπεδα αυτά τελευταία φορά το κόστος δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης είχε βρεθεί τον Δεκέμβριο του 2009.

Οι αποδόσεις στο ελληνικό 2ετές ομόλογο υποχωρούν κάτω από 3% και στο 2,893% με πτώση της τάξης του 3,08%, επεκτείνοντας την σημαντική χθεσινή υποχώρηση η οποία διαμορφώθηκε στο 3,5%, και στα επίπεδα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, η απόδοση του ομολόγου της Ελλάδας που λήγει το 2042 μειώθηκε κάτω από 6% για πρώτη φορά σε 3,5 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Tradeweb.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές η σημαντική πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων οφείλεται στο ότι οι επενδυτές αναμένουν ότι η χώρα θα προχωρήσει σύντομα στην άσκηση-μαμούθ διαχείρισης χρέους.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments