Δίμηνη παράταση στην αξιολόγηση των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λόγω προεκλογικής περιόδου.

Σε ό,τι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο ο υπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα του υπαλλήλου», ενώ σχετικά με την κινητικότητα – διαθεσιμότητα ξεκαθάρισε ότι αυτή πλέον δεν συνδέεται με απολύσεις και ότι δεν υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνουν.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα ξεκινήσει τον έλεγχο από την περίοδο 2005 με 2008 οπότε εκτιμάται ότι συνέβησαν οι περισσότερες μετατροπές. Οι έλεγχοι θα γίνουν για όλα τα έτη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι έχουν γίνει 7.500 απολύσεις, ενώ το κεφάλαιο της διαθεσιμότητας έχει κλείσει με την επίτευξη του στόχου να τεθούν στο καθεστώς 25.000 άτομα.

Ο ίδιος αποσύνδεσε την κινητικότητα από μελλοντικές απολύσεις, ωστόσο, όπως είπε «απολύσεις μπορούν να γίνουν ακόμα με δυο τρόπους, μέσω του συνεχούς ελέγχου των πιστοποιητικών και μέσω της συρρίκνωσης τομέων του Κράτους».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί στις περίπου 671.000 από 907.000 το 2009, γεγονός που μείωσε σημαντικά το μισθολογικό κόστος και η χώρα πλέον βρίσκεται λίγο κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης ως προς το ποσοστό της δαπάνης αυτής στο ΑΕΠ.

Ενιαίο Μισθολόγιο

Αποκλείοντας ενδεχόμενο οριζόντιας περικοπής, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα γίνει αξιολόγηση του υφιστάμενου μισθολογίου και πως αυτό εφαρμόζεται. Η προσπάθεια αυτή θα γίνει μέσα στο τρέχον έτος, ενώ στόχος του υπουργείου είναι «να πετύχουμε τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα του υπαλλήλου».

Facebook Comments