ΠΟΕΔΗΝ: Αναβάλλονται χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης φαρμάκων στο Αττικόν
Αγανάκτηση προκαλεί η καταγγελία για αναβολή χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο “Αττικόν”, εξαιτίας έλλειψης φαρμάκων
Αγανάκτηση προκαλεί η καταγγελία για αναβολή χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο “Αττικόν”, εξαιτίας έλλειψης φαρμάκων
Αγανάκτηση προκαλεί η καταγγελία για αναβολή χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο “Αττικόν”, εξαιτίας έλλειψης φαρμάκων.
Σύμφωνα με το iatronet.gr, η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και οι εργαζόμενοι στο “Αττικόν” τονίζουν πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες αναβάλλονται θεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς.
Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για οδύσσεια των καρκινοπαθών, αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς.
Εργαζόμενοι και ασθενείς σημειώνουν πως οι ακυρώσεις είναι πολλές, ενώ μεγάλη είναι η αναστάτωση των καρκινοπαθών, οι οποίοι διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση.
Το πρόβλημα – εξηγούν – δημιουργείται εξαιτίας των ελλείψεων σε ειδικά χημειοθεραπευτικά φάρκακα για συγκεκριμένες κατηγορίες καρκίνων.
Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως η διοίκηση του νοσοκομείου δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται με το επιχείρημα ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το υπουργείο Υγείας.
Οι καρκινοπαθείς – αναφέρει – ψάχνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και ογκολόγους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες μέρες για τη θεραπεία τους.
Επικαλείται, δε, την περίπτωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, η οποία απολογήθηκε πρόσφατα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα Υγείας της χώρας.
Η Τερέζα Μέι ζήτησε συγγνώμη από το λαό της για τη κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία έχουν απείρως καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τα ελληνικά.
Οι δημόσιες δαπάνες Υγείας στη Μεγάλη Βρετανία είναι 8,5% του ακαθάριστου εγχώριο προϊόντος (ΑΕΠ) και της Ελλάδας μόλις στο 5% και μάλιστα σε ένα ΑΕΠ που έχει μειωθεί κατά πάνω από 25% στα χρόνια της κρίσης.
Facebook Comments