Πολλές φορές προσπαθούμε με χίλια τεχνάσματα να πείσουμε τα μικρά μας να φάνε τα υγιεινά φρούτα και λαχανικά τους. Όμως, ελάτε να δούμε πως θα μπορούσαμε με ένα δελεαστικό τρόπο να προετοιμάσουμε και να σερβίρουμε στα παιδιά, αυτές τις τροφές, έτσι ώστε να τα διαλέγουν μόνα τους! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτές τις ιδέες.

Δημιουργήστε αστείες φέτες και σχήματα

Ας το παραδεχτούμε. Είναι πιο πιθανό να φάνε κάτι που οπτικά είναι ελκυστικό. Δημιουργήσετε μπάλες από πεπόνι, κόψτε πολύ λεπτές φέτες από μήλο και αχλάδι, βάλτε στο κέντρο  πολύχρωμα ντοματίνια κομμένα στη μέση, προσθέστε λίγο μπαλσάμικο και παρουσιάστε έτσι ένα όμορφο διαφορετικό πιάτο. Μπορεί να χρειαστεί να ξοδεύεστε λίγο χρόνο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο.   Μερικές φορές το να βλέπουμε το ίδιο πράγμα με ένα καινούργιο τρόπο, φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα πολύχρωμο πιάτο

Γεμίστε το πιάτο τους, με κίτρινες, πορτοκαλί, πράσινες και κόκκινες πιπεριές (που δεν καίνε βέβαια), μικρά καρότα, μπιζέλια, μπρόκολο, μικρές ντομάτες και σέλινο. Κάθε διαφορετικό χρώμα εξασφαλίζει μία ποικιλία από βιταμίνες, μέταλλα και σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Σερβίρετε ένα νόστιμο ντιπ

Τα παιδιά αγαπούν να βουτούν τα πάντα! Έτσι γιατί να μη βουτούν τα λαχανικά τους σε μία ωραία σάλτσα με χαμηλά λιπαρά με μέλι, μουστάρδα, γιαούρτι ή ότι άλλο ξέρετε ότι τους αρέσει. Επίσης μπορεί να γίνει το ίδιο με κομμένα φρούτα και μία ωραία σάλτσα με γιαούρτι, μαρμελάδα και λίγο μέλι.

Δημιουργήστε νόστιμα ζεύγη!

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν ένα πλήρες γεύμα όταν συνοδεύονται με πρωτεΐνη. Τι θα λέγατε λοιπόν να συνδυάσετε τα  φρούτα με τυρί ή και  ξηρούς καρπούς. Η για να προσθέσετε στην διατροφή τους περισσότερα λαχανικά, φτιάξτε μία ωραία πολύχρωμη σαλάτα με νόστιμη σάλτσα με άπαχη πρωτεΐνη, τυρί αυγό, ξηρούς καρπούς ή σπόρους.  Για να κάνετε τα παιδιά να διασκεδάσουν ακόμη περισσότερο την ώρα του φαγητού, βάλτε στο δίσκο τους όλα τα υλικά που πρέπει και αφήστε τα να φτιάξουν το δικό τους γεύμα.

Επιλέξτε διαφορετικές υφές

Μια ποικιλία από γεύσεις και υφές κάνει τα τρόφιμα πιο ενδιαφέροντα. Κάτι τραγανό με κάτι κρεμώδες, κάτι γλυκό με κάτι αλμυρό, ακόμη και κάτι ζεστό με κάτι κρύο, είναι μερικές καλές ιδέες για να δοκιμάσετε.

Πειραματιστείτε με διαφορετικά σκευάσματα

Αντί για ωμά λαχανικά μπορείτε να τα ψήσετε στη σχάρα. Αντί να δώσετε ένα κανονικό μήλο μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο. Πραγματικά θα εκπλαγείτε από το πόσο η διαφορετική προετοιμασία θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των παιδιών σας. 

Προσπαθήστε να δοκιμάσετε κάτι νέο

Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα όπως το μάνγκο ή το ρόδι.

Προσθέτοντας διαφορετικά είδη φρούτων και λαχανικών στο τυπικό πιάτο τους προσθέτετε ενδιαφέρον και απόλαυση!

 

Facebook Comments