Έρχεται νέα τροπολογία για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
11 Απριλίου 2013

Αποσύρθηκε, για να κατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο, η τροπολογία για τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα. Βάσει της τροπολογίας, τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μεταβιβάζονταν σε ελληνικές τράπεζες.

 

Όπως ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ.Κούρκουλας, η τροπολογία που είχε κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου του για τη σύσταση γραφείου Ελληνικής Προεδρίας, αποσύρεται προκειμένου να επανακατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι, στην Ελλάδα, λειτουργούν τρεις κυπριακές τράπεζες (Τράπεζα Κύπρου, Cyprus Popular Bank και Ελληνική Τράπεζα). Το ενεργητικό τους προσεγγίζεται τα 25 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις τα 14 και τα δάνεια τα 20 δισ. ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τί αλλάζει για την Ελλάδα μετά τις κάλπες – Άμυνα, Τουρκία και ενέργεια

Οι αμερικανικές κάλπες αλλάζουν τις ισορροπίες στην Ουάσινγκτον και ανοίγουν νέο πεδίο

Η κυβέρνηση βγάζει τον δικαστή από τη μέση για να περάσουν τα funds

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα