ΧΑ: Απώλειες για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση

6 λεπτά ανάγνωση

Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας ότι η διόρθωση του τραπεζικού κλάδου μπορεί να οδηγήσει την αγορά ακόμη χαμηλότερα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε μειωμένος κατά 1,41% στις 1.226,19 μονάδες. Η ανώτερη τιμή που έπιασε η αγορά, ήταν στις 1.241,69 μονάδες και η χαμηλότερη στις 1.219,79. Η καθαρή αξία συναλλαγών αυξήθηκε κατά 9,03% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης, διαμορφούμενη στα 121,95 εκ. ευρώ περίπου, ενώ έγιναν 135,36 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.

Πάντως είναι νωρίς να κρίνουμε εάν το Χ.Α. έχει μπει σε καθοδικό κανάλι ή αν απλά πρόκειται για μια συνηθισμένη διόρθωση, καθώς ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο η κίνηση του Γενικού Δείκτη μας έχει συνηθίσει σε “πακέτα” συνεδριάσεων, είτε ανοδικών είτε καθοδικών.

Ωστόσο, είναι ανησυχητικό ότι το Χ.Α. έχει διορθώσει κατά 6,4% από τις 1.305 μονάδες που βρέθηκε την Παρασκευή, ενώ έσπασε καθοδικά τη στήριξη των 1.245 μονάδων και πλεόν συναντά την επόμενη σημαντική στήριξη στις 1.197 μονάδες.

Στο ταμπλό, αξιοσημείωτη ήταν η συμπεριφορά της Eurobank Properties, ΕΥΠΡΟ-1,64% μετά τη μεταβίβαση δύο πακέτων για το 13,47% της εταιρείας στη τιμή των 8,75 ευρώ και με κλείσιμο στο -1,64% και στα 9 ευρώ, με τον τίτλο να απολαμβάνει premium σχεδόν 10%. Μάλιστα, από τα 257,3 εκατ. ευρώ της αξίας των συναλλαγών, τα 119,45 εκατ. αφορούσαν την μετοχή της.

ΟΠΑΠ, ΟΤΕ,  Τιτάν και Jumbo περιόρισαν την πτώση του γ.δ., ωστόσο ο τραπεζικός δείκτης υπέστη καθίζηση, καθώς που υποχώρησε κατά 3,3% στις 168,25 μονάδες με τζίρο 96,6 εκατ. ευρώ. Διακρίθηκαν από τον 25άρη οι Τιτάν με άνοδο 2,46%, ΟΠΑΠ  στο +2,10% και MIG 1,34%. Μία μετοχή χωρίς μεταβολή (Folli Follie), ενώ 18 στο έκλεισαν στο μείον (-4,73% η ΕΤΕ, -4,22% η Πειραιώς, -4,06% η ΜΕΤΚΑ ΜΕΤΚ-4,06% και -2,94% η ΔΕΗ).

“Ασανσέρ” η σημερινή παρουσία της Βιοχάλκο, αφού το πρωί υποχωρούσε πάνω από 2%, βρέθηκε το μεσημέρι στο +2% για να κλείσει τελικά στο -0,69% και στα 4,30 ευρώ. Κάτω και από τα 8,00 ευρώ και η Motor Oil, κλείνοντας στο -1,25% και στα 7,90 ευρώ όπου εμφανίσθηκαν πρόθυμοι αγοραστές.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο κλάδος των  Τραπεζών (-3,30%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο ο κλάδος των Μέσων Ενημέρωσης (+4,67%). Από τις μετοχές που πραγματοποίησαν πράξη, 58 κινήθηκαν ανοδικά, 78 καθοδικά, ενώ η τιμή 19 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρευστοποιήσεις σε Ευρώπη και ΧΑ στον απόηχο των απειλών Τραμπ για δασμούς 50% στην ΕΕ

Επιδείνωση του κλίματος σημειώθηκε στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι τιμές των μετοχών

Ο Τραμπ άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για τις αγορές: αυτό της εποχής του χάους – Θα… αντέξει το Χρηματιστήριο Αθηνών;

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και ήταν αναμενόμενο, συγχρονίστηκε με την κίνηση των

Γιατί το Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί το top pick των διεθνών οίκων

Οι προσδοκίες για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τους μεγάλους οίκους