Μετά τις έρευνες που πραγματοποιεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελής παρήγγειλε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με την Eurobank και την κίνηση των μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Φθιώτιδος του Κόμματος «Νέα Μέρα» Ν. Σταυρογιάννης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μ. Γιαννάκης έχουν καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε αναφορά για την επίμαχη συγχώνευση των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων.

Με το έγγραφό τους αυτό ζητούν να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση αδικημάτων σχετικά με τη συγχώνευση και ειδικά μετά τις δηλώσεις πολιτικών ότι ο υπουργός Οικονομικών γνώριζε το «ναυάγιο» της επίμαχης συγχώνευσης. Ειδικότερα, ζητούν να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, της χειραγώγησης μετοχών, κλπ.

Ο κ. Τέντες, διαβίβασε την αναφορά στον κ. Παντελή. Ο τελευταίος έδωσε σήμερα παραγγελία στην Εισαγγελία Εφετών να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν παραβιαστεί οι διατάξεις του Ν. 3340/2005 για την προστασία της Κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες και πράξεις χειραγώγησης της αγοράς.

Facebook Comments