Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι εισέρχεται ο διαγωνισμός για την πώληση των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας «Σελόντα» και «Νηρεύς», με πηγές που παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία να εκτιμούν ότι ίσως και αυτή την εβδομάδα να υπάρχουν εξελίξεις. Όλα, βεβαίως, εξαρτώνται από το εάν και πότε θα συγκλίνουν οι πωλητές, εν προκειμένω οι πιστώτριες τράπεζες των δύο εταιρειών, καθώς, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φαίνεται να έχουν διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεν Amerra Capital προτάσσει τα υψηλά διαθέσιμα κεφάλαια, την πρόσβαση που έχει στις διεθνείς αγορές μέσω της δραστηριοποίησής του ήδη στην καλλιέργεια σολομού, αλλά και την τεχνογνωσία που διαθέτει για τα μεσογειακά είδη (τσιπούρα και λαβράκι) έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του τα τελευταία χρόνια την εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών «Ανδρομέδα».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η πρόταση της Amerra είναι επωφελής τόσο για τον κλάδο, καθώς περιλαμβάνει επενδύσεις, αλλά και για τις τράπεζες, καθώς δεν προβλέπει «κούρεμα» δανείων, αλλά αναδιάρθρωση του δανεισμού. «Το βασικό κριτήριο πρέπει να είναι ποιο επενδυτικό σχήμα συνδυάζει την παγκόσμια γνώση της αγοράς, έχει το επιχειρηματικό σχέδιο με επενδύσεις για την επόμενη ημέρα του κλάδου και μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και εξέλιξης των εταιρειών», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

 

Facebook Comments