Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ των συμβούλων του διαγωνισμού για τους Νηρέα και Σελόντα και των δύο, επικρατέστερων μέχρι στιγμής, υποψήφιων επενδυτών, των Amerra Capital και Diorasis International.

Τα δύο funds ξεκίνησαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα την προετοιμασία για την έναρξη του τελικού κύκλου των διαπραγματεύσεων, από τον οποίο θα προκύψει ο προτιμώμενος πλειοδότης (preferred bidder) για τις Νηρέα και Σελόντα.

Την ίδια στιγμή, η διαδικασία δεν είναι «κλειδωμένη». Και οι πέντε επενδυτές που φέρονται να κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές μπορούν να επανέλθουν με βελτιωμένη πρόταση, η οποία θα αξιολογηθεί από τους συμβούλους. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έχει κατατεθεί κάποια βελτιωμένη προσφορά, παρά τη σχετική φημολογία.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί η τεχνική συζήτηση δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί, λόγω της πολυπλοκότητας των προσφορών, των αρχιτεκτονικών διαφορών που έχουν, αλλά και του πλήθους των πωλητών (σ.σ τέσσερις τράπεζες με διαφορετική έκθεση, καλύψεις και αποτίμηση αξίας equity)

Facebook Comments