Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ανασχηματισμού. αφού προηγήθηκαν η διπλή παραίτηση του ζεύγους Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου αλλά και η παλαιότερη παραίτηση του πρώην υφυπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Ζουράρι. 

Η σημερινή ορκωμοσία έγινε χωρίς παρουσία εκπροσώπου της εκκλησίας ως είθισται και με τη λέξη “δηλώνω” αντί αυτής του “ορκίζομαι” και έγινε ενώπιον του Προέδρου Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τα μέλη της κυβέρνησης που προστέθηκαν ή μετακινήθηκαν είναι οι Φώτης Κουβέλης, Γιάννης Δραγασάκης, Μερόπη Τζούφη, Κωνσταντίνος Στρατής, Αθανάσιος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Βίτσας (Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ο Γιάννης Δραγασάκης στην θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Φώτης Κουβέλης στην θέση του Δημήτρη Βίτσα, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δημήτρης Βίτσας στην θέση του Γιάννη Μουζάλα, Υφυπουργός Παιδείας η Μερόπη Τζούφη, Υφυπουργός Εργασίας ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος στην θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατή).

Ο Γιάννης Δραγασάκης παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρά τα νέα του καθήκοντα.

Μεγάλη έκπληξη η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη, του άλλοτε προέδρου της ΔΗΜΑΡ που έχει στηρίζει διαχρονικά την κυβέρνηση.

Σχεδόν αναμενόμενη η τοποθέτηση του Δημήτρη Βίτσα στο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα προβλήματα με την υγεία του λόγω υπερκόπωσης ενώ φαίνεται να είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό.

Η ιατρός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη αναλαμβάνει το υφυπουργείο του Κωνσταντίνου Ζουράρι των ΑΝΕΛ, μετά την παραίτηση του πριν λίγους μήνες.

Έκπληξη δεν προκάλεσε και η ανάλυψη του υφυπουργείου Εργασίας από τον Αθανάσιο Ηλιόπουλο αφού ήταν ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Παρά την έντονη φημολογία και τα ρεπορτάζ η Λυδία Κονιόρδου παραμένει στο υπουργείο Πολιτισμού ενώ προστίθεται ένα ακόμη υφυπουργείο με υφυπουργό τον εξωκοινοβουλευτικό αρχαιολόγο Κωνσταντίνο Στρατή. 

 

 

Facebook Comments