Μήνυμα πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα ακόμα και λίγο πριν την ολοκλήρωσή του έστειλε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τζέρι Ράις.

Ο κ. Ράις δήλωσε με νόημα πως το ζητούμενο δεν είναι το πότε θα μπει το Ταμείο στο πρόγραμμα, αλλά η βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει στην επίτευξη των στόχων της ελληνικής κυβέρνησης και στην υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Ο κ. Ράις επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΝΤ για την ανάγκη ικανοποίησης της διπλής προϋπόθεσης μεταρρυθμίσεων και χρέους προκειμένου να ενεργοποιηθεί το εν αναμονή πρόγραμμα του Ταμείου, ενώ τόνισε ότι –όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου συνομιλιών στην Αθήνα για την τέταρτη αξιολόγηση «οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και θα συνεχιστούν».

«Συνεχίζουμε να είμαστε επικεντρωμένοι στην εφαρμογή των πολιτικών και τις εξασφαλίσεις σε ότι αφορά το χρέος κάτι που μας επιτρέψει να προχωρήσουμε το πρόγραμμα στο πλαίσιο των «δυο σκελών» που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος» είπε προσθέτοντας πως οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Facebook Comments