J.Yellen: Εάν οι στόχοι επιτευχθούν γρήγορα, τότε τα επιτόκια θα αυξηθούν ταχύτερα

3 λεπτά ανάγνωση
22 Αυγούστου 2014

«Εάν οι στόχοι επιτευχθούν γρήγορα, τότε τα επιτόκια θα αυξηθούν ταχύτερα». Αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβαν οι αγορές παγκοσμίως από την ομιλία της επικεφαλής της Κεντρική Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γέλεν, στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ Τζάκσον Χολ του Τέξας.

Σύμφωνα με τη Γέλεν, η αγορά εργασίας δεν δείχνει έτοιμη να δεχτεί μια αύξηση των επιτοκίων. Ήδη παρατηρούνται σημάδια στασιμότητας, εξέλιξη, που σε συνδυασμό με την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, ενδέχεται να  αναβάλλει την αύξηση των επιτοκίων.

Η Γέλεν υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Fed, η οποία όπως ανέφερε  μεγάλο βαθμό από την πρόοδο στην αγορά εργασίας. «Δεν υπάρχει μία συνταγή. Τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν ταχύτερα, εάν η αγορά εργασίας βελτιωθεί περαιτέρω ή ο πληθωρισμός αυξηθεί με μεγαλύτερους ρυθμούς» ανέφερε.

Όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ανέφερε πως η ολοκλήρωσή του θα συντελεστεί τον Οκτώβριο του 2014, καθώς η οικονομία κινείται σύμφωνα με τους στόχους της Fed.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Moody’s για Ελλάδα: Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας επιστρέφει

Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία εκπέμπει η Moody’s Analytics.

Παγκόσμιος συναγερμός στις αγορές: Πετρέλαιο, πληθωρισμός και ομόλογα πυροδοτούν νέο κύμα πιέσεων

Σε νέα φάση έντονης αναταραχής εισέρχονται οι διεθνείς αγορές.

Παγκόσμιο sell off στα ομόλογα: Πληθωρισμός, πετρέλαιο και πολιτική κρίση στη Βρετανία τρομάζουν τις αγορές

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.