Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ οι ισοτιμίες έδιναν τη δική τους «μάχη» προκειμένου να κλείσουν τα gaps με το δολάριο, η Citi αιφνιδίασε τις αγορές με ένα έκτακτο τεχνικό report στο οποίο τόνιζε ότι κλείνει όλες τις θέσεις long στο δολάριο και ταυτόχρονα βγαίνει long στο ευρώ.

Ποιες θέσεις έκλεισε η Citi και με τι κέρδος;

Οι traders της Citi, έκλεισαν μια θέση short στο EUR/USD στα 1,3195 με κέρδος 536 pips (+3,92%), δυο θέσεις long στο USD/JPY στα 103,95 γεν με κέρδος 119 pips σε κάθε θέση (+0,59%) και ένα long στο USD/CHF στα 0,9161 με κέρδος 214 pips (+2,39%).

Γιατί έκλεισε τις θέσεις long στο δολάριο;

Ενώ εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το δολάριο θα συνεχίσει να είναι πολύ ισχυρό, λόγοι σχετικοί με την τεχνική συμπεριφορά του, μας έκαναν να παραμείνουμε εκτός αγοράς, επισημαίνει η Citi, στο χθεσινό report.

Το EUR/USD είναι υπερπουλημένο τόσο στο ημερήσιο όσο και στο εβδομαδιαίο γράφημα. Συγκεκριμένα βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2012 και για το λόγο αυτό δε θα αποτελούσε έκπληξη μια κίνηση προς τα 1,3300, ακόμα και την τρέχουσα εβδομάδα.

Η Citi χαρακτηρίζει την έξοδό της από το δολάριο «ευκαιριακή» καθώς εκτιμά ότι θα δούμε ένα short squeeze ανάλογο με αυτό που είχαμε δει το 2013 στο EUR/USD και με αυτό του USD/JPY το 2012. Αν υπάρξει αυτό το short squeeze, η Citi θα αγοράσει και πάλι δολάριο.

Facebook Comments