Μια νέα εξαιρετικά γοητευτική και μοναδική, διεθνώς, πτέρυγα εκθεμάτων θα αποκτήσει το Μουσείο της Ακρόπολης στο χώρο της ανασκαφής του οικοπέδου Μακρυγιάννη.

Χθες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο άναψε ομόφωνα το πράσινο φως για την ανάδειξη και διαμόρφωση της ανασκαφής σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο. Τα εγκαίνιά του τοποθετούνται το καλοκαίρι του 2019, όταν το μουσείο θα γιορτάζει τα δεκάχρονά του.

Ήταν κάτι που με ανυπομονησία περιμέναμε όλα αυτά τα χρόνια. «Με την ανάδειξη της ανασκαφής ολοκληρώνεται το εκθεσιακό πρόγραμμα του μουσείου», σημείωσε ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος παρομοίασε την ανασκαφή «με ένα τεράστιο έκθεμα».

Σύμφωνα με την ανασκαφέα του χώρου κυρία Σταματία Ελευθεράτου και το μελετητή κ. Κωστή Σκουρμπέλο, «η κίνηση των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο θα γίνεται από τους δύο αρχαίους δρόμους και ισάριθμους υπερυψωμένους μεταλλικούς διαδρόμους που θα κατευθύνουν το κοινό στα σημαντικότερα κτίρια και την έκθεση των κινητών ευρημάτων».

Με στόχο «τη βιωματική εμπειρία του επισκέπτη» οι αρχαιότητες θα πλαισιώνονται από πλούσιο εποπτικό υλικό και πολυμέσα που θα παριστούν την εικόνα της γειτονιάς όπως ήταν στην αρχαιότητα. «Δεν θα υπάρξει δεύτερο εκδοτήριο στο χώρο», είπε ο κ. Παντερμαλής, αλλά μελετάται η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του μουσείου που σήμερα κοστίζει 5 ευρώ.

Facebook Comments