Πύραυλοι έπληξαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο, προκαλώντας πολλούς θανάτους και τραυματισμούς, λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός και ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκαν ότι θα υπάρξει «ισχυρή και κοινή αντίδραση» στην «επίθεση με χημικά όπλα» η οποία στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων σε μια πόλη υπό τον έλεγχο ανταρτών κοντά στη Δαμασκό.

«Πολλοί πύραυλοι έπληξαν το αεροδρόμιο Τάιφουρ», μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «υποψίες για αμερικανική επίθεση», πριν αποσύρει οποιαδήποτε αναφορά στις ΗΠΑ. Κατόπιν, έκανε λόγο για «νεκρούς και τραυματίες με πυραυλικά πλήγματα» στη βάση, στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αντέδρασε διαψεύδοντας αυτόν τον ισχυρισμό και διαβεβαιώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή», οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «δεν διεξάγουν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία».

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στο αεροδρόμιο αυτό, κοντά στην πόλη Χομς και στην αρχαία πόλη της Παλμύρας. Κατά την ίδια πηγή, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν οκτώ πυραύλους, όμως άλλοι έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο, στο οποίο είναι ανεπτυγμένοι δεκάδες άνδρες των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων.

Facebook Comments