Ο ΠΑΟΚ είναι δικαιότατα ο νέος πρωταθλητής Ελλάδος. Στην τελική ευθεία είχε πολλά περισσότερα στοιχεία από την διεκδικήτρια ΑΕΚ για να την «εκθρονίσει» και να επιστεγάσει ιδανικά μία εξαιρετική προσπάθεια δύο ετών.

Την πρώτη χρονιά ο ΠΑΟΚ «πειραματίστηκε», έδωσε χώρο και χρόνο σε νέα παιδιά, τα οποία πλαισίωσε με ικανότατους ποδοσφαιριστές και όλοι μαζί υπό τις οδηγίες του Ράζβαν Λουτσέσκου του έφεραν τον τίτλο. Σαφώς υπήρξαν δυσκολίες, που ξεπεράστηκαν με πάθος, θέληση και αρκετή δουλειά. Αυτά τα συστατικά «μίλησαν» στο τέλος και έδωσαν την απαραίτητη ώθηση μετά την ισοπαλία στη Λαμία.

Σε ολόκληρη τη δεύτερη πρωταθληματική χρονιά ο «Δικέφαλος του Βορρά» φανέρωσε τη νέα εκδοχή του. «Μεγάλωσε» μέσα από την πορεία στο Conference League και έκανε το παιχνίδι του στο πρωτάθλημα. Έμεινε κοντά στις πρώτες θέσεις, παρότι υπήρξαν κάποιες μέτριες εμφανίσεις, έκανε αρκετά πισωγυρίσματα όπως η ήττα από τον Άρη την πρώτη αγωνιστική των play off, όμως δεν βγήκε ποτέ εκτός πλάνου.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε φυσικά και ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των τεσσάρων. Διότι εάν δεν υπήρχε αυτός ενδεχομένως η ΑΕΚ να είχε κάνει το back to back. Όχι ότι η «Ένωση» ήταν τόσο καλύτερη από τους άλλους τρεις, όμως με το δικό της στυλ και την ανωτερότητα στα περισσότερα ντέρμπι κρατούσε το ρόλο του φαβορί και το τρόπαιο στα χέρια της. Μέχρι και τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. «Λύγισε» ξανά όπως έκανε πολλές φορές φέτος λόγω έλλειψης συγκέντρωσης και επιπολαιότητας.

Το πρωτάθλημα όμως για τον Ματίας Αλμέιδα δεν χάθηκε στην Τούμπα, αλλά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν κέρδισε στη διαδικασία των play off. Το 2-2 με τον ΠΑΟΚ, ενώ κέρδιζε με 2-0 και είχε «εξαφανίσει» τον αντίπαλο για 60 λεπτά κράτησε «ζωντανή» την ελπίδα στους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής άρπαξε την ευκαιρία, διατήρησε ενωμένο το σύνολο και μέσα από το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε, έφτασε πρώτος στην «πηγή». Εκεί που οι άλλοι «λύγισαν» πνευματικά οι ασπρόμαυροι είδαν κίνητρο, πίστη και έβγαλαν τρέλα για το πρωτάθλημα. Έτσι γίνονται οι μεγάλες ανατροπές. Δικαιωματικό λοιπόν η Θεσσαλονίκη «πλημμύρισε» από τους φίλους της ομάδας και ξενύχτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments