Η μεγάλη ανατροπή έγινε. Ο ανεβασμένος ΠΑΟΚ επικράτησε φυσιολογικά του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με την κάκιστη εμφάνιση και ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό είναι έτοιμος να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος.

Ποιος να το περίμενε βέβαια μετά την έβδομη αγωνιστική που έμεινε στην ισοπαλία με τη Λαμία, ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα σκαρφάλωνε πρώτος στο φινάλε. Ουδείς. Κι όμως άπαντες, από τους παίκτες, τον Λουτσέσκου μέχρι τους φροντιστές πίστεψαν στην ανατροπή του σκηνικού. Υπήρχαν τρία εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που ευνοούσαν αυτή τη συνθήκη.

Από τη στιγμή που ήρθε η νίκη επί της Ένωσης δεν υπήρχε γυρισμός. Ακολούθησε αυτή επί των «ερυθρόλευκων» και έδεσε το γλυκό απέναντι στους «πράσινους». Από την άλλη η ΑΕΚ σαν να πίστεψε ότι όλα τελείωσαν στο 3-0 επί του Παναθηναϊκού και το 1-2 επί του ΠΑΟΚ στο 75ο λεπτό. Αντιμετώπισε με επιπολαιότητα την κατάσταση, όπως πολλάκις έχει κάνει μέσα στη σεζόν και έχει φτάσει να ισοφαρίζεται σε 2-2 όχι μόνο σε ντέρμπι αλλά και παιχνίδια με χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους.

Ο Ματίας Αλμέιδα σαφώς έκανε λάθη και παραδέχθηκε «ότι είμαι ο υπεύθυνος για την διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου». Όμως η ομάδα του ήταν εμφανώς επηρεασμένη από την αποχή δύο εβδομάδων. Πόδια βαριά σαν να έδιναν το πρώτο φιλικό προετοιμασίας. Εδώ έγκειται το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού που ναι μεν είχε πολλά μαζεμένα παιχνίδια, είχε όμως ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι του.

Πίσω στον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε νωθρά τη σεζόν, έκανε το απόλυτο στην Ευρώπη και όταν ρόλλαρε σκόρπισε τον «τρόμο». Έμεινε κοντά στις πρώτες θέσεις, σταθεροποίησε την απόδοσή του και παρότι «πληγώθηκε» ψυχολογικά από τον αποκλεισμό στο Conference League κατάφερε να επανέλθει. Αγωνιστικά είχε σκαμπανεβάσματα, αφού το ρόστερ του ήταν θεωρητικά κατώτερο από των υπολοίπων, όμως ο Ράζβαν Λουτσέσκου που το ήξερε καλύτερα από τον καθένα, πήρε το 100%. Τώρα έχει μία τεράστια πρόκληση μπροστά του για να κλείσει ιδανικά αυτή την προσπάθεια με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην έδρα του συμπολίτη Άρη.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments