Από την δεύτερη αγωνιστική των play off της Super League μέχρι την τέταρτη σε διάστημα μίας εβδομάδας υπήρξαν αλλαγές στη βαθμολογία, οι διεκδικητές του τίτλου όμως παρέμειναν τέσσερις!

Με το πέρας της τέταρτης στροφής, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τη διαφορά από τους πρωτοπόρους. Τόσο οι πράσινοι που ηττήθηκαν στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ, όσο οι ερυθρόλευκοι που έχασαν το βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος από την ΑΕΚ, κατάφεραν να πάρουν δύο νίκες και να βρεθούν ξανά κοντά στην πρώτη θέση.

Ο μεν Παναθηναϊκός ήταν στο -6 από την κορυφή και πλέον είναι στο -2, ο δε Ολυμπιακός από το -8 της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου είναι τώρα στο -4! Από εκεί λοιπόν που θεωρούνταν «ξεγραμμένοι», διεκδικούν στα ίσια το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα, η κούραση και η πίεση των αγώνων είναι φυσιολογικό να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να έχουμε αποτελέσματα όπως αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ «πληγώθηκε» από τον ΠΑΟΚ, όπως «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό. Με γκολ λίγο πριν τη λήξη. Σίγουρα το 2-2 δεν είναι καταστροφικό, όμως ο τρόπος είναι αυτός που προβληματίζει. Διότι η πρωταθλήτρια κρατούσε το τρίποντο σχετικά άνετα.

Ένα τρίποντο που θα την ανέβαζε στην κορυφή και θα είχε άλλο… αέρα στη συνέχεια. Το ποδόσφαιρο όμως τιμωρεί τη χαλαρότητα και στέρησε από την Ένωση τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ «ξύπνησε» στο 2-0 και με περίσσιο πάθος πήρε ένα πολύ κομβικό αποτέλεσμα για τη δική του πορεία προς τον τίτλο.

Την ισοπαλία εκμεταλλεύθηκε ο σοβαρός Παναθηναϊκός που επένδυσε στη νίκη επί της ΑΕΚ και κατάφερε να «σβήσει» την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Πήρε τη νίκη σε μία έδρα «παγίδα» των play off και έχει μπροστά του τα δύο πιο εύκολα παιχνίδια της διαδικασίας με τη Λαμία για να ανέβει στην πρώτη θέση.

Εξίσου σημαντικά αποτελέσματα για την ψυχολογία και τις πιθανότητες που έχει για τον τίτλο ήταν αυτά του Ολυμπιακού απέναντι σε Άρη και Λαμία. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ άφησε πίσω την «ψυχρολουσία» από την ήττα στην OPAP Arena και έφτιαξε το μέλλον του. Περισσότερο την ψυχολογία του ενόψει των αναμετρήσεων με τη Φενέρμπαχτσε για το Conference League.

Η ουσία είναι ότι το πρωτάθλημα θα πάει κυριολεκτικά μέχρι τέλους και τη δέκατη αγωνιστική και περιμένουμε ένα – δύο μεγάλα αποτελέσματα που θα κρίνουν τον τίτλο.

Πηγή φωτό: Argiris Makris InTime

Facebook Comments