Πίσω στο 1918 ο παράτολμος Harry Houdini, με τη βοήθεια πέντε χειροδύναμων ανδρών είχε εξαφανίσει έναν ελέφαντα βάρους περίπου πέντε τόνων σε κάποια από τις πιο δημοφιλείς αίθουσες της Νέας Υόρκης.

Το κοινό, πραγματικά δεν πίστευε στα μάτια του όταν το συμπαθέστατο παχύδερμο που στεκόταν αμέριμνο στη σκηνή του θεάτρου, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας μετα από μια επιδέξια κίνηση του μεγάλου μάγου της εποχής.

Στις μέρες μας ο ελληνικής καταγωγής super star του Las Vegas, Chris Angel έχει εξαφανίσει επιτυχώς μπροστά στα μάτια του κοινού και φυσικά on camera μια μαύρη Lamborghini εν κινήσει. Οι επίσης σύγχρονοι μάγοι, παλαιάς κοπής όμως, Penn & Teller κατάφεραν να εξαφανίσουν ένα υποβρύχιο μπροστά στα μάτια δεκάδων αυτοδυτών, κάπου στη Florida.

Κλείνοντας τα διαχρονικά εντυπωσιακά κόλπα εξαφάνισης θα αναφερθώ στον χαρισματικό David Blaine, που εξαφανίζει τον εαυτο του όποτε το επιθυμεί και φυσικά στον μεγάλο David Copperfield που εξαφάνισε ένα λίαρ τζετ και το πασίγνωστο σε όλους άγαλμα της Ελευθερίας στο Liberty island της Νέας Υόρκης.

Όλα τα παραπάνω εντυπωσιακά κόλπα εξαφάνισης κυριολεκτικά ωχριούν μπροστά στο ανεπανάληπτο κατόρθωμα του Άγνωστου Χ, ο οποίος εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα για τα τελευταία έξι χρόνια και ενώ όλοι αναζητούν τους υπευθύνους που μας οδήγησαν σε αυτά τα χάλια, έχει καταφέρει να εξαφανίσει μπροστά στα μάτια της κοινής γνώμης, τον κύριο υπεύθυνο και την μεγαλύτερη οντότητα της χώρας.

Το ελληνικό δημόσιο, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη, τον μεγαλύτερο εργοδότη αλλά και τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη των μέσων παραγωγής της ελληνικής οικονομίας.

Το ελληνικό δημόσιο, το πρωτότοκο και άξιο τέκνο του κρατισμού που διαχρονικά αποτελεί μια καλοκουρδισμένη μηχανή παραγωγής χρεών, ελλειμμάτων, διαφθοράς, φοροδιαφυγής, προνομιών σε ημετέρους και παραβιάσεων του συντάγματος.

Παραμένοντας εξαφανισμένο το ελληνικό δημόσιο και οι υπηρέτες του, παραμένουν διαρκώς στο απυρόβλητο και φυσικά συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, αδιαφορώντας για τα δεινά της πλειοψηφίας.

Και ενώ οι πολιτικές ηγεσίες αλλά και ο λαός, μανιωδώς αναζητούν ως τα βάθη της ιστορίας, τους βασικούς ενόχους της καταστροφικής κρίσης, με το ελληνικό δημόσιο απενοχοποιημένο στα μάτια όλων μας, οι εχθροί με περισσή ευκολία ανακαλύπτονται ή κατασκευάζονται στην Ευρώπη, τους συμμάχους μας, το ευρώ, την καγκελαρία και τους δανειστές.

Facebook Comments