Μεγάλη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, με τη εφαρμογή – όπως είπε – ριζοσπαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που θα περιλαμβάνουν νέες αναδιανεμητικές προτάσεις και τους νέους πόρους.

«Αφήστε μας ν αγιάσουμε και θα δείτε», είπε χαρακτηριστικά.

Τη συγκρότηση ειδικών κλιμακίων ελέγχων για ανασφάλιστη εργασία, που θα έχουν αρμοδιότητα σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εξήγγειλε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν 13 νέα ελεγκτικά κέντρα του ΙΚΑ και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Οι αλλαγές αυτές θα περιλαμβάνονται σε τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, οι έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία θα ενταθούν.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των ρυθμίσεων των οφειλών σε 100 δόσεις, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι έως τώρα έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους 155.000 οφειλέτες που έχουν ρυθμίσει συνολικά οφειλές 3,7 δισ. ευρώ, ενώ τα ταμεία έχουν εισπράξει 115 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, διαβεβαίωσε ότι η κατάργησή της θα γίνει με τροπολογία, που θα κατατεθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Facebook Comments