Για επ’ αόριστον πάγωμα της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις μίλησε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι το μέτρο θα καταργηθεί το Σεπτέμβριο, όταν άλλωστε θα παρουσιαστεί η συνολική πρόταση του υπουργείου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού.

Το ζήτημα της ρήτρας έχει προκαλέσει σύγχυση, με δεδομένο ότι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς είχε αρχικά μιλήσει για επ’ αόριστον αναστολή, ωστόσο, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε τη Δευτέρα ότι έως την Παρασκευή θα έχει φέρει τροπολογία για την κατάργησή της.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν πρόκειται να αποδεχτούν ταπείνωση από τους δανειστές.

Για την μείωση του ΦΠΑ με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι πρέπει να γίνει κάτι για να διευκολυνθούν οι χαμηλές καθημερινές δαπάνες.

Σχετικά με την έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι σημαντικό είναι να υπάρξει κύρωσή της, αλλά το ουσιαστικό είναι το περιεχόμενό της.

Facebook Comments