Επιστροφή σε αρνητικό ρυθμό μετά από επτά μήνες συνεχούς ανόδου παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Αυγούστου 2014 παρουσίασε μείωση κατά 4,2%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2013, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2013 – Αυγούστου 2014, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2012 – Αυγούστου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 4,8%, έναντι μείωσης 1,1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,2% το μήνα Αύγουστο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 28,5%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 3,8%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, ξύλου και φελλού, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων και επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,2% το μήνα Αύγουστο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2013, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
– Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 0,9%.
– Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 10,3%.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών είκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 0,9% το μήνα Αύγουστο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 27,7%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 1,3%.

Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών είκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 10,3% το μήνα Αύγουστο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 31,5%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε κυρίως, η μείωση του δείκτη του 2ψήφου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 9,9%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.

Επίσης, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 10,3% το μήνα Αύγουστο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2013, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
– Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 15,6%.
– Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 9,5%.

 

Facebook Comments