«Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών. Θα ήταν όμως λαϊκισμός και υιοθέτηση πελατειακής λογικής να τις προσλάβουμε στην περιφέρεια Αττικής. Ρωτήστε, όμως, και τις ίδιες και θα σας πουν ότι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις από τις οποίες παρανόμως απολύθηκαν» ήταν η σημερινή απάντηση της Ρένας Δούρου σε κυριακάτικο δημοσίευμα, που ανέφερε ότι αν και προεκλογικά στήριξε τις απολυμένες καθαρίστριες, τώρα αρνείται να τις προσλάβει, προτιμώντας ιδιωτική εταιρία καθαρισμού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι προεκλογικά δεν είχε τάξει κάτι και πως η ίδια και η παράταξή της βρίσκονται στον αντίποδα της λογικής του βολέματος ημετέρων.

Επισήμανε επίσης, ότι η εν λόγω σύμβαση της περιφέρειας Αττικής με ιδιωτική εταιρία καθαρισμού έχει καταρτιστεί τον περασμένο Μάρτιο (επί θητείας Γ.Σγουρού) και επανεξετάζεται όπως και όλες οι συμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης.

Τι ανέφερε το κυριακάτικο δημοσίευμα

 

Το αποκαλυπτικό κυριακάτικο δημοσίευμα από το «ΘΕΜΑ», αποκάλυπτε πως  η κυρία Δούρου αποφάσισε να υλοποιήσει τον προγραμματισμό της προηγούμενης διοίκησης του κ. Γιάννη Σγουρού, η οποία προκήρυξε αρχικά τον διαγωνισμό για την καθαριότητα των κτιρίων υπό την ασφυκτική πίεση που της άσκησαν η κυβέρνηση και η τρόικα, οι οποίες δεν ήθελαν εκείνη την περίοδο να εγκρίνουν προσλήψεις.

Στο άρθρο αναφέρονται οι στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει η Ρένα Δούρου με τις αγωνιζόμενες γυναίκες για να δικαιωθούν. Μάλιστα τον περασμένο Μάιο, στο μέσον της προεκλογικής περιόδου, είχε αλυσοδεθεί συμβολικά μαζί τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών, λίγο αργότερα, τον Ιούλιο, έδινε το «παρών» στη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου για τον αγώνα τους, ενώ και οι καθαρίστριες την ένιωθαν δικό τους άνθρωπο. Αντιπροσωπία τους είχε παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας της νέας περιφερειάρχη στα Ανω Λιόσια, με την οποία είχε θερμούς εναγκαλισμούς σε πανηγυρικό κλίμα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται η κυρία Δούρου άφησε τον διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση να τρέξει και να ολοκληρωθεί κανονικά. Απέφυγε να κάνει στο μεταξύ οποιαδήποτε άλλη κίνηση για να βρει εναλλακτική λύση και να μην επιτρέψει την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στην Περιφέρεια σε έναν τομέα με τόσο έντονο πολιτικό και κοινωνικό συμβολισμό, όπως είναι η καθαριότητα. Τουναντίον, η οικονομική επιτροπή -η οποία είναι διακομματική, εκλέγεται από το περιφερειακό συμβούλιο και αποτυπώνει τους συσχετισμούς στην Περιφέρεια (ελέγχεται δηλαδή από την παράταξη της κυρίας Δούρου)- ενέκρινε χωρίς πολλά λόγια το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού και προωθεί το θέμα για την τελική υπογραφή από την ίδια την περιφερειάρχη.

Όσον αφορά τον διαγωνισμό, ξεκίνησε προ μηνών με πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας υπό τον κ. Σγουρό. Αφορούσε τα κτίρια του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας, δηλαδή της παλιάς Νομαρχίας Αθήνας. Ο προϋπολογισμός του έργου ορίστηκε στις 677.000 ευρώ και κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προσφορές με βάση συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μειοδότησε η εταιρεία η οποία προσέφερε 22.399 ευρώ ανά μήνα. Η σύμβαση είναι ετήσια με εξάμηνη προαίρεση -μπορεί δηλαδή να παραταθεί τελικά και να διαρκέσει ενάμισι χρόνο- και το ποσό φτάνει στο συνολικό ύψος των 403.168, 68 ευρώ! 

Η εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο είναι η FMS Facility Management Services Α.Ε.

Facebook Comments