Από σήμερα Δευτέρα θα μπορούν οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να υποβάλλουν αίτηση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε έως και 100 δόσεις μετά την υπογραφή της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η εγκύκλιος ανεβαίνει εντός της ημέρας στη Διαύγεια και στη συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στα ταμεία για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.

Όπως εξήγησε στο Μega ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, από σήμερα στις 12 το μεσημέρι και σε κάθε περίπτωση από αύριο το πρωί θα μπορούν Όσοι χρωστούν στο Ι.Κ.Α. να πηγαίνουν στα ταμεία του ιδρύματος για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με δόσεις.

Από την 1 Δεκεμβρίου θα υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα και η ρύθμιση θα γίνεται απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.gsis.g

Σημειώνεται ότι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ανέρχεται σε 11,3 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, την προσεχή Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για την υπαγωγή των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τις εφορίες.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση θα είναι μεγάλη και ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων. Επικαλούνται μάλιστα την πολύ καλή πορεία των εσόδων από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από τον οποίο έχουν ήδη εισπραχθεί έσοδα που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό ίσο με το 40% του προγραμματισμένου στόχου των 2,6 δισ. ευρώ.

Facebook Comments