Σε “τριμερής” μετατρέπεται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που έχει οριστεί περίπου για τις 9 το βράδυ, καθώς στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετάσχει και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στον απόηχο της αντίδρασης της Αθήνας στις δηλώσεις του.

Η συνάντηση, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, θα έχει αντικείμενο τα σχέδια συμφωνίας που έχουν καταθέσει Αθήνα και δανειστές. Ενδεχομένως να υπάρξει και τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ μετά τη συνάντηση.

Το Reuters είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ «θα ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα τηλεφωνικά για την πρόταση (της πενταμερούς) εντός ωρών».

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από τον αναπληρωτή Οικονομικών Σχέσεων Ευριπίδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

H συμμετοχή του προέδρου του Eurogroup έρχεται και μετά την αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup. “Η Ελλάδα κατέθεσε, τη Δευτέρα βράδυ, επισήμως, στους θεσμούς ένα πλήρες, ενιαίο και συμπαγές κείμενο προτάσεων, όπως, άλλωστε, όριζε και η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου”, δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς εκφράζοντας εμμέσως τη δυσφορία του για τις αναφορές του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης και το EuroWorking Group. 

Facebook Comments