Η πολύ μεγάλη πτώση του γεν κατά τις τελευταίες εβδομάδες ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των Ιαπώνων αξιωματούχων, οι οποίοι προσπαθούν να προλάβουν μια ακόμα μεγαλύτερη πτώση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σήμερα το πρωί, σχόλια του Kuroda προκάλεσαν μαζικό κύμα αγορών στο γεν το οποίο στη συνέχεια ενεργοποίησε εντολές ρευστοποιήσεων προκειμένου τα μεγάλα funds να μειώσουν την έκθεσή τους. Ο Kuroda είπε ότι το γεν θα πρέπει να διαπραγματεύεται σε ένα εύρος το οποίο θα αντανακλά και την πραγματική οικονομία, ενώ εκτίμησε ότι σε εμπορικούς όρους το γεν είναι πολύ αδύναμο και δε θα μπορούσε να αποδυναμωθεί περισσότερο.

  • Οι δηλώσεις Kuroda ενεργοποίησαν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για το γεν, έναντι όλων των νομισμάτων.
  • Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, σήμερα θα υπάρξει συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ.
  • Οι διακυμάνσεις στο Forex αναμένεται να παραμείνουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Ανάλυση αγοράς

USD/JPY – Άνοιγμα: 124,47 Υψηλό: 124,73 Χαμηλό: 12,85 Κλείσιμο: 124,33

Η ισοτιμία δέχεται απώλειες μεγαλύτερες σχεδόν 200 pips μετά από τις δηλώσεις Kuroda και φλερτάρει με μια ισχυρότατη ανατροπή της μεσοπρόθεσμης τάσης και επιστροφής στα 120,00 γεν. Η άνοδος της ισοτιμίας γίνεται όλο και περισσότερο ευάλωτη και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
 
Η σημερινή πτώση είναι πανίσχυρη και θα πρέπει να περιμένουμε το κλείσιμο της συνεδρίασης προκειμένου να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια πιθανότατα ισχυρή αντιστροφή για την ισοτιμία. Αγοραστές αλλά και πωλητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όλοι οι τεχνικοί δείκτες βρίσκονται σε ακραία αρνητικά επίπεδα λόγω της έντασης της κίνησης.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

122,45                 123,00
122,00                 123,50
121,60                 124,10
120,80                 124,90

Facebook Comments