Δεν μιλάμε ούτε για μία, ούτε για δύο, αλλά για οκτώ συνολικά γενιές Hilux. Το λεγόμενο και “αγροτικό”, της Toyota έχει πουλήσει συνολικά περισσότερα από 16 εκατομμύρια μονάδες σε 180 χώρες ανά τον κόσμο, και έχει καθιερώσει την ιαπωνική εταιρεία ως κορυφαίο κατασκευαστή αυτού του είδους οχημάτων. Από το πρώτο βέβαια Hilux του 1968, ως αυτό που παρουσιάστηκε το 2015 στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Με το πέρασμα του χρόνου τα pick up μετατράπηκαν από οχήματα για “δουλειές” σε μοδάτα οχήματα για σπορ και διασκέδαση, ενώ η σημασία στην παρεχόμενη σε οδηγό και επιβάτες άνεση, ασφάλεια και πολυτέλεια αυξήθηκε κατακόρυφα. Το νέο Hilux θέλει να προσφέρει όλα ζητάει ο χρήστης, είτε είναι για λόγους στιλ, είτε για λόγους εργασίας.

Ο σχεδιασμός του είναι σύμφωνα με την εταιρεία από λευκό χαρτί, η εκτός δρόμου ικανότητες είναι αναβαθμισμένες, οι κινητήρες νέοι. Πρόκειται για δύο πετρελαιοκινητήρες 2,4 και 2,8 λίτρων με έμφαση στην απόδοση ροπής στις χαμηλές στροφές και τον χαμηλό θόρυβο λειτουργίας. Σύμφωνα με την Toyota μάλιστα, το Hilux θα είναι το πρώτο pick up παγκοσμίως που θα έχει και σύστημα Intelligent Manual Transmission (i-MT) που βοηθά στις ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

 

Facebook Comments