Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες αύριο εκπρόσωποι του Τσίπρα

3 λεπτά ανάγνωση
12 Ιουνίου 2015

Εκπρόσωποι του πρωθυπουργού θα βρεθούν το Σάββατο το πρωί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν προ ολίγου ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, όπου, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις προκειμένου να γεφυρωθούν οι όποιες διαφορές.

Τονίζοντας ότι η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόλις 0.25 %, το Μαξίμου εκτιμά πως βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία.

Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης: «Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί