Οι αγορές βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή όπου ποικίλες αποκλίσεις και νέες εξελίξεις σε μια σειρά δεικτών, έχουν αρχίσει να στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα στους επενδυτές. Υπάρχουν τρεις πολύ σοβαρές ενδείξεις τις οποίες παρακολουθούμε κάθε φορά προκειμένου να μας μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών.

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε σε δυο από τις ενδείξεις αυτές, καθώς την τρίτη τη γνωρίζουν τα μέλη του Forexreport.gr

Η πρώτη αρνητική ένδειξη για το μέλλον των αγορών, έρχεται από το δείκτη μεταφορών Dow Jones Transportation Index, ο οποίος έχει κορυφώσει εδώ και έξι μήνες και επιπλέον έχει διασπάσει πολύ σημαντικά επίπεδα στήριξης τα οποία και επιχειρεί να επιβεβαιώσει. Παραδοσιακά, ο δείκτης μεταφορών προηγείται των κινήσεων του Dow Jones Industrial και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα αγχωτικό για τους traders, καθώς διαπιστώνουν ότι οι αγορές δεν έχουν και πολλά στηρίγματα για να συνεχίσουν να βρίσκονται στα τρέχοντα επίπεδα.

15 06 15 tran

Η επόμενη ανησυχητική ένδειξη έρχεται από το δείκτη μεταβλητότητας VIX, ο οποίος βρίσκεται σε μακροπρόθεσμη πτωτική τάση και κάτω από σημαντική αντίσταση. Για να υπάρξει μια νέα ανοδική κίνηση, θα πρέπει να κλείσει πάνω από το 15, με το κλείσιμο της Παρασκευής να είναι στο 13,78.

15 06 15 vix

Σημαντικές ενδείξεις έχουμε και από τη δραστηριότητα των μεγάλων επενδυτών στο δείκτη VIX. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CFTC, οι θέσεις short στο δείκτη VIX βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και αν ξεκινήσει ένα φυσιολογικό κλείσιμο αυτό θα είναι αφορμή για μια κίνηση προς τα 20 που θα συνεπάγεται μια πτώση της τάξης του 10% για τον S&P 500.

15 06 15 vixcot

Facebook Comments