Μικρές φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες σύγκλησης έκτακτης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης την Κυριακή, ώστε να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που είναι αρμόδιος για τις συνόδους ευρωπαίων ηγετών.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία Bloomberg και Reuters, ο εκπρόσωπος τόνισε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει η «ψευδαίσθηση» ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί πιο εύκολα ή να περιέχει καλύτερους όρους εάν συζητηθεί σε επίπεδο ηγετών, κι όχι σε χαμηλότερα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως το επόμενο «αποφασιστικό» βήμα είναι η συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη, όπου το θέμα θα συζητηθεί ανάμεσα στους 19 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Προσέθεσε πάντως ότι οι όποιες αποφάσεις για τα επόμενα βήματα θα ληφθούν με γνώμονα το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που θα εκπροσωπήσει την ελληνική πλευρά, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η Αθήνα δεν θα παρουσιάσει νέες προτάσεις κατά τη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας, ενώ νωρίτερα την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολίασε πως η Αθήνα περιμένει την επίσημη απάντηση των θεσμών στις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει.

Οι επίμαχες δηλώσεις του εκπροσώπου έγιναν στο περιθώριο της συνάντησης του κ. Τουσκ με τους προέδρους της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Facebook Comments