Σαμαράς: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς Τσίπρα αν χαθεί η δεδηλωμένη

4 λεπτά ανάγνωση
24 Ιουνίου 2015

Την εκτίμηση πως αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή θα πρέπει να υπάρξει ένας άλλος κυβερνητικός σχηματισμός, κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash.

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως «αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης» και για αυτό θα πρέπει, όπως αναφέρει, να υπάρξει μια μεγάλη εθνική συνεννόηση και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει πως «αν ο κ. Τσίπρας έχανε την δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός» και τονίζει πως δική του επιδίωξη δεν είναι να μπει σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή. Σπεύδει όμως να διευκρινίσει πως «το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα.

«Αν απωλεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας» τονίζει ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα τα προχωρήσει όλα αυτά.
Δηλώνει πάντως ξεκάθαρα πως «σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω, ούτε ο κ. Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου οι πολιτικές κινήσεις Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά

Η κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα γύρω από πιθανές νέες πολιτικές