Επτά υπέροχοι και επιτυχημένοι άνθρωποι των επιχειρήσεων, της show biz, της ιατρικής κ.α μιλούν για εκείνη τη μία μεγάλη απόφαση που διαμόρφωσε την καριέρα τους και για εκείνο το γεγονός που άλλαξε τα πάντα για το πώς βλέπουν το μέλλον…

Η πρώην πρόεδρος διαχείρισης πλούτου της Bank of America, Sallie Krawcheck δεν μπορούσε να βρει μια θέση εργασίας στη δημοσιογραφία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Krawcheck σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, και στόχευε να μπει στον χώρο των μίντια, αφού πήρε το ΜΒΑ της και αφού εργάστηκε για ένα διάστημα στην Wall Street.

Δυστυχώς, το περιοδικό Time δεν την δέχτηκε τελικά για πρακτικής εξάσκηση αν και της είχε κάνει αρχικά προσφορά, επειδή είχε ήδη προχωρήσει σε πολλές προσλήψεις ανθρώπους, ενώ μία δουλειά που της προσέφερε η Disney της ζητούσε α εγκαταλείψει το σύζυγό της στη Νέα Υόρκη και να μετακομίσει στο Λος Άντζελες.

Αντ αυτού, έγινε μαμά και έμεινε στο σπίτι, πριν συνειδητοποιήσει ότι αυτό που ήθελε πραγματικά να κάνετε είναι να γίνει είναι αναλύτρια μετοχών. Η εμπειρία της στην Wall Street με την αγάπη της για το γράψιμο συνδυάστηκαν ιδανικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ebay John Donahoe μελέτησε την καριέρα του πρώην στελέχους της Quaker Oats, Kenneth Mason

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στο Dartmouth, ο Donahoe διάβαζε το βιβλίο του Michael Maccoby «The Gamesmen» που αφορούσε τη ζωή του πρώην στελέχους της Quaker Oats, Kenneth Mason, και εξιστορούσε το μοναδικό στυλ του μάνατζμεντ του Mason.

Περίπου την ίδια εποχή, ο Donahoe έμαθε ότι ο Mason παραιτείται από Quaker Oats, ενώ είχε ακόμα αρκετό χρόνο στη ζωή του για να ακολουθήσει άλλα πράγματα που ήταν σημαντικά για αυτόν, μια απόφαση που ο Donahoe θαύμασε.

Τώρα, που ο Donahoe ετοιμάζεται να παραιτηθεί από το ρόλο του ως CEO, θυμάται την επ[ιρροή του Mason… «Oλοι πρέπει να βρίσκουν που και που έναν τρόπο για επανεκκίνηση και ανανέωση. Είναι μια αρχή που υιοθετώ από το κολέγιο».

Ο πρόεδρος της Yahoo Maynard Webb έκανε την πρακτική του ως φύλακας ασφαλείας της IBM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Webb σπούδαζε ποινική δικαιοσύνη στη Φλόριντα με την ελπίδα να γίνει δικηγόρος ή ντετέκτιβ της αστυνομίας. Τότε του προσφέρθηκε μια αμειβόμενη πρακτική άσκηση ως φύλακας στην ΙΒΜ, κάτι που θα άλλαζε την πορεία της ζωής του.

Ο Webb σύντομα άρχισε να αναρριχάται στη σκάλα της εταιρείας χάρη στην προθυμία του να αναλάβει νέα projects και χάρη στην ικανότητά του να λύσει δύσκολα προβλήματα.

«Εμεινα 11 χρόνια στην IBM όπου και γνώρισα τη σύζυγό μου. Στην ΙΒΜ έμαθα την διαχείριση των… ανθρώπων και με γοήτευσε η δύναμη της τεχνολογίας».

Η τηλεοπτική παρουσιάστρια Suze Orman έχασε 50.000 δολάρια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν γίνει γκουρού του personal finance, η Orman oνειρευόταν το άνοιγμα μίας καφετέριας με… υδρομασάζ – ένας στόχος που μοιραζόταν συχνά με τους συνεργάτες και τους πελάτες στο αρτοποιείο όπου εργάστηκε μετά από το κολέγιο. Μια μέρα, ένας γενναιόδωρος πελάτης της, της άφησε φιλοδώρημα 50.000 δολαρίων για να την βοηθήσει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Ωστόσο, η Orman δεν ήξερε τίποτα σε ότι αφορά την αποταμίευση και τις επενδύσεις και εξαιτίας λάθος κινήσεων, έχασε τα 50 χιλιάρικα.

«Ήταν ένα πολύ οδυνηρό μάθημα. Δεν ήξερα, δεν έμαθα και εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους. Αλλά η εμπειρία πυροδότησε το ενδιαφέρον μου για τις επενδύσεις. Γι αυτό και αποφάσισα να προσπαθήσω να γίνω χρηματιστής». Ετσι, η Orman όχι μόνο «κέρδισε» πίσω τα 50,000 δολάρια, αλλά ανακάλυψε το πάθος της για να βοηθήσει τους άλλους να διαχειρίζονται τα χρήματά τους».

Ο Deepak Chopra διώχθηκε με τις κλωτσιές από το ερευνητικό εργαστήριο στο πανεπιστήμιο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο διεθνούς φήμης γιατρός, σχεδίαζε να ασχοληθεί έρευνα, αντί να ασχοληθούν άμεσα με τους ασθενείς όταν πρωτοξεκίνησε την καριέρα του.

Αυτό άλλαξε μια μέρα όταν στο εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο Tufts, η ταπείνωση που υπέστη από έναν ιατρικό σύμβουλο μπροστά σε άλλους μαθητές έκανε τον Chopra να χάσει την ψυχραιμία του και πέταξε έναν φάκελο με έγγραφα στο κεφάλι του συμβούλου.

Ο Chopra αναγκάστηκε έτσι να βρει δουλειά σε ένα νοσοκομείο στην Βοστώνη στα επείγοντα περιστατικά, κάτι που τον έκανε να ενδιαφερθεί περισσότερο για τους ασθενείς. Αυτό τον οδήγησε τελικά να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του κόσμου στην εναλλακτική ιατρική.

Ο Kevin OLeary, ιδιοκτήτης της Shark Tank, απολύθηκε από ένα παγωτατζίδικο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την δεύτερη μέρα του ως… παγωτατζής, ο 16άχρονος OLeary αρνήθηκε να ξύσει μία τσίχλα από το πάτωμα του μαγαζιού μετά από εντολή του διευθυντή του, λέγοντας πως «αυτό δεν είναι δουλειά μου». Απολύθηκε αμέσως και έφτασε στο σπίτι με δάκρυα στα μάτια, προς μεγάλη απογοήτευση των γονιών του. «Ειχες προσληφθεί όχι μόνο για να εξυπηρετείς τους πελάτες, αλλά για και για να υπηρετείς τον διευθυντή, είτε σου αρέσει είτε όχι», του είπε ο πατριός του.

Αλλά εκείνη τη στιγμή, σήμερα επιχειρηματίας και μεγαλοεπενδυτής OLeary είχε δύο μεγάλες επιφοιτήσεις: πρώτον ότι στην business, πάντα εξυπηρετείς κάποιον, είτε το αφεντικό σου, είτε τους πελάτες, είτε τους μετόχους. Δεύτερον, αποφάσισε ότι ήθελε να είναι αφεντικό του εαυτού του, μια συνειδητοποίηση που τον έσπρωξε στην επιχειρηματικότητα για τα καλά.

Επικεφαλής μάρκετινγκ της General Electric, Beth Comstock: Της είχαν πει να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της αρχής της σταδιοδρομίας της, η Comstock αγωνίστηκε με την αυτοπεποίθηση, ένα πρόβλημα το οποίο έγινε εμφανές όταν δεν εξέφραζε ποτέ τη γνώμη της στα meetings.

Κάποια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της GE, Jeff Immelt θύμωσε με τον δισταγμό της και της είπε, «Πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Τα τελευταία χρόνια, η Comstock έχει μάθει να εμπιστεύεται το ένστικτό της, πιέζοντας τον εαυτό της να μιλάει όταν έχει κάτι σημαντικό να πει και επιτρέποντας στην περιέργειά της να την καθοδηγεί σε ό, τι κάνει.

Facebook Comments