Η Ελλάδα, υπό το βάρος του υπέρογκου δημόσιου χρέους και των τεράστιων δίδυμων ελλειμάτων, διέρχεται τη δυσμενέστερη οικονομική συγκυρία από τον εμφύλιο πόλεμο. Πάνω από όλα όμως, η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια βαθύτατη κοινωνική και πολιτική κρίση.

Μια κρίση θεσμών και ηθικών αρχών. Στη ρίζα της κρίσης είναι ο άκρατος κομματισμός των τελευταίων δεκαετιών, που εξέθρεψε την αναξιοκρατία, την ανομία και την διαφθορά, στοιχεία που γιγαντώθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια .

Ένα σπάταλο και πατερναλιστικό κράτος, έρμαιο του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος δεν είναι μόνο υπερχρεωμένο αλλά άδικο και ανήθικο, αφού χρεώνει τα παιδιά μας για να συντηρεί τις κομματικές και συνδικαλιστικές στρατιές που το επανδρώνουν.

Η μη τήρηση των νόμων και η ατιμωρησία δεν έχουν μόνο άμεσο οικονομικό κόστος αλλά δηλητηριάζουν και απωθούν την ατομική προσπάθεια και επιχειρηματικότητα. Η πελατειακή προσέγγιση του ευρύτερου πολιτικού συστήματος καταδικάζει κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης που έχει γνώμονα μόνο το κοινό αγαθό.

Με τη λογική του «κατανάλωση εδώ και τώρα» εκτοπίζεται η έννοια της αποταμίευσης και επένδυσης για το μέλλον, και επιβραβεύεται η οκνηρία και η διαφθορά. Η έξοδος από αυτή τη συγκυρία θα γίνει μόνο μέσω της επιστροφής της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη χώρα μας, ώστε να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας, πραγματικός νέος πλούτος, βασισμένος σε μια ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία.

Η έμφαση στην εξωστρέφεια είναι απολύτως αναγκαία γιατί η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα διογκωμένο εξωτερικό έλλειμμα, πού οφείλεται πρωτίστως σε ένα έλλειμμα ανταγωνιστικότητας πού προϋπήρχε και πρίν από το ευρώ. Κάθε σκέψη για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή λοιπόν στερείται κάθε λογικής. Οι αντιλήψεις περί κρατικών μονοπωλίων και «κρατικών φιλέτων» είναι πλέον εντελώς παρωχημένες.

ΛΥΣΕΙΣ -ΣΤΟΧΟΙ -ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ -ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Χαμηλή φορολογία 15-20% για να γίνει κινητρο για νέες επενδύσεις.

-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Ο.Τ.Α.

– Το ΕΤΑΠ να περάσει στους δήμους.

ΕΜΦΑΣΗ στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Κίνητρα για ανάπτυξη σε 15 θεματικές ενότητες. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ, ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ, ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ, ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ,ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ κλπ

-ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ- Στοχευμένες ενέργειες για τυποποίηση,οργάνωση, business plan, oικονομίες κλίμακος και ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ χαρακτήρα επώνυμων αγροτικών προιόντων.

-ΝΑΥΤΙΛΙΑ- Κίνητρα για επενδύσεις, Ελληνική σημαία, λειτουργία ναυπηγείων O ΠEIΡΑΙΑΣ να γινει διεθνές εμπορικκο κέντρο -πύλη εισόδου για την Ευρώπη. Η ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ εμπορικο κέντρο για τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ

– Η ΠΑΤΡΑ εμπορικό κέντρο ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΙΤΑΛΙΑΣ.

Ελάχιστο εισόδημα αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους Ελληνες πολίτες η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης αρκεί να υπάρχουν πολιτικά στελέχη με υποδομή, δεξιότητες, αποφασιστικότητα για ρηξεις και ικανότητες για αποτέλεσμα.

 

Facebook Comments