Απέρριψε το αίτημα για χορήγηση φοιτητικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό που κάνει απεργία πείνας ο αρμόδιος εισαγγελέας, προκειμένουν να μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο ΤΕΙ που πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από τις φυλακές, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Παράλληλα, από την πλευρά του Ρωμανού δεν θα ζητηθεί χρόνος για την υποβολή υπομνήματος, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του απεργού πείνας, αλλά θα ζητηθεί σύγκλιση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ώστε να εκδοθεί η σχετική απόφαση, που ουσιαστικά θα κρίνει την ίδια τη ζωή του κρατούμενου.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ακόμη κρατούμενοι για τη ληστεία στο Βελβεντό, ο Δημήτρης Πολίτης και ο Ανδρέας Μπουρζούκος μπαίνουν στην απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του φίλου τους.

Τέλος, οι γονείς των απεργών πείνας του Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη, θα παραχωρήσουν σήμερα συνέντευξη, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, στην οδό Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή. Θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των απεργών πείνας από γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.
 

Facebook Comments