ΟΤΕ: Με ποσοστό 45% η Deutsche Telekom – μηδενίστηκε η συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ

2 λεπτά ανάγνωση
1 Ιουνίου 2018

Την 31/05/2018 ο ΟΤΕ ενημερώθηκε από τους μέτοχους του, Deutsche Telekom AG και Ελληνικό Δημόσιο, ότι ολοκληρώθηκε την 30/05/2018, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η πώληση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου και των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. προς την Deutsche Telekom AG.

H συναλλαγή αντιστοιχεί σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές της ΟΤΕ  Α.Ε μετά των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου και το ύψος της συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 284.051.959,81 ευρώ.

Μετά την ανωτέρω πώληση, η άμεση και έμμεση συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΤΕ  Α.Ε. μηδενίστηκε. Αντίστοιχα, η συμμετοχή της Deutsche Telekom AG στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΤΕ  Α.Ε. ανέρχεται πλέον σε 45%, που αντιστοιχεί σε 220.567.676 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα με εισροές άνω του $1 δισ. – Η Eurobank στις κορυφαίες επιλογές

Η JP Morgan επιβεβαιώνει τη θετική στάση της για την Ελλάδα, παρά

Τρίτη διαδοχική πτώση στο ΧΑ: “Βαρίδι” οι τράπεζες, ράλι σε ΟΤΕ

Το Χρηματιστήριο παρέμεινε υπό πίεση, με τις τράπεζες να οδηγούν τον ΓΔ

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι