Να ξεχάσουν τα «forget it Giannis» με τον ΣΥΡΙΖΑ, διεμήνυσε στους δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αναφορά στη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σε ομιλία του στο Cine Kεραμεικός.

«Ο λαός μας σήμερα κέρδισε μια μάχη – Η Δημοκρατία κέρδισε μια μάχη» τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που οδηγεί σε πρόωρες εκλογές.

«Πρέπει να μάθουμε, γιατί εν μία νυκτί ο Σαμαράς μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε φανατικός μνημονιακός» ανέφερε δε σκωπτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξήγγειλε μεταξύ άλλων την κατάργηση του καθεστώτος των μνημονίων, την απελευθέρωση της δικαιοσύνης για να διερευνηθούν οι σκοτεινές διαδρομές του χρήματος, και την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων για το χρέος.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη, δεν ανατρέπεται είναι δεδομένη, δίνουν μάχη για να αποτρέψουν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή για να αποτρέψουν τη δυνατότητά μας να έχουμε τα χέρια μας λυμένα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους δανειστές μας, γι’ αυτό δίνουν βάση σε σχήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα και αυτά που θα δημιουργηθούν δεν είναι το παλιό, είναι το καινούργιο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για Το Ποτάμι και το φημολογούμενο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. 

Facebook Comments