Μέχρι τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει έτοιμα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην ΕΕ, υποσχέθηκε σήμερα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στην ομιλία του για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαίωσε την Ολομέλεια της Ευρωβουλής ότι μέχρι τον Ιούνιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μία δέσμη μέτρων, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αντιπαρήλθε τα ειρωνικά σχόλια μικρής μερίδας ευρωβουλευτών, που επιχείρησαν να βάλουν στη συζήτηση τα περί καθεστώτος φορολογικής ασυλίας πολυεθνικών στο Λουξεμβούργο, τονίζοντας ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να δίνω σημασία σε κάθε λέξη που λέγεται εδώ μέσα γι αυτό το θέμα».

Ο κ. Γιούνκερ δεσμεύτηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει παρουσιάσει, μέχρι τον Ιούνιο, κοινοτική οδηγία αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών για όσους εμπλέκονται σε κρούσματα φοροδιαφυγής και σχετικές δικαστικές αποφάσεις, μεταξύ των κρατών-μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

«Σε αυτή την προσπάθεια», κατέληξε, «θέλω να εμπλακεί και το Ευρωκοινοβούλιο».

Facebook Comments