Η «αέναη επιστροφή» του ΣτΕ
Η «αέναη επιστροφή» του ΣτΕ
Ως εκ τούτου καλώς πληρώθηκε, λέει η απόφαση, αλλά εάν ο προσφεύγων τον αμφισβητεί, τότε θα μπορούσε να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια. Και μπράβο του που θα έλεγε κανείς. Ολόκληρο δικαστήριο θέλει τον χρόνο του δεν είναι παίξε γέλασε θέματα αυτά..
Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι πίστευαν ότι ο χρόνος είναι «κυκλικός». Επηρεασμένοι από τις περιοδικές κινήσεις των ουρανίων σωμάτων, νόμιζαν ότι τα πάντα επαναλαμβάνονται αδιάκοπα. Ό,τι συμβαίνει σήμερα, έχει ήδη συμβεί άπειρες φορές στο παρελθόν και θα συμβεί με τον ίδιο τρόπο άπειρες φορές στο μέλλον. Αυτή την άποψη υιοθέτησε μετά από πολλούς αιώνες ο F. Nietzsche με την «θεωρία της αέναης επιστροφής».
Την «αέναη επιστροφή» στο ΣτΕ, ζει και εδώ και περίπου δύο δεκαετίες ένας Βρετανός πολίτης, καθώς ήρθε σε συμφωνία με μια Μονή στην Κρήτη για να φτιάξει ένα τουριστικό θέρετρο μια επένδυση αρχικά ύψους 1,2 δις. Κάποια στιγμή μετά από 10 χρόνια κατάφερε να μαζέψει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Το 2007 προσέφυγε στο ΣτΕ μια μικρή ομάδα κατοίκων, μπλοκάροντας την έναρξη των εργασιών.
Η απόφαση καθυστέρησε να βγει και ..κυρίως να καθαρογραφεί περίπου δύο χρόνια (λέγεται ότι στο μεσοδιάστημα έσπασε το πόδι της η εισηγήτρια). Δύο χρόνια μετά και περιορίζοντας την επένδυση σε 280 εκ. ευρώ, ξεκίνησαν εκ νέου οι διαδικασίες προώθησης της επένδυσης. Από το περασμένο καλοκαίρι το θέμα τελεί εκ νέου στην κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου.
Τι κι αν έχουν μεσολαβήσει δύο μνημόνια, δεκάδες νόμοι για την διευκόλυνση των επενδύσεων και η χώρα διψάει για φρέσκο χρήμα από το εξωτερικό, οι σύμβουλοι του ΣτΕ τηρούν αυστηρά τους δικούς τους χρόνους
Facebook Comments