Φτάσαμε στην μέση της περιόδου για την νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία όπως ανακοίνωσε εξ αρχής η Γ.Γ.Δ.Ε. λήγει στις 31/3/15. Πολλοί όμως φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν δυσκολία ως προς την σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί.

Με το άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε πως μπορούμε να υπαχθούμε στην ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ ή των 72 δόσεων για το υπερβάλλον.

Καταρχήν όσες οφειλές δημιουργήθηκαν μετά την 01/10/14 δεν υπάγονται στην ρύθμιση των 100 δόσεων, ωστόσο μπορούν να τακτοποιηθούν με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Να επισημάνουμε πως για να θεωρηθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων έγκυρη πρέπει οι τρέχουσες οφειλές να τακτοποιηθούν ή να ρυθμιστούν.

Η σειρά των ρυθμίσεων που πρέπει να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος, ώστε να αποφευχθούν τα όποια λάθη είναι η εξής:

  1. Ξεκινούμε επιλέγοντας την ρύθμιση P3 η οποία αφορά στην ρύθμιση των 100 δόσεων ώστε να ρυθμίσουμε όσες οφειλές υπάρχουν μέχρι 01/10/14. Αν υπάρχουν οφειλές από άλλες Δ.Ο.Υ πέραν της εφορίας που ανήκουμε, επιλέγουμε την Δ.Ο.Υ που μας ενδιαφέρει και ρυθμίζουμε.  
  2. Με την ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής που θα εκδοθεί πληρώνουμε εντός 3 ημερών σε οποιαδήποτε υποκατάστημα των τραπεζών την πρώτη δόση.
  3. Το σύστημα θέλει 3 με 4 μέρες για να «δει» την πληρωμή και να δημιουργηθεί η ρύθμιση.
  4. Από την στιγμή που γίνει δεκτή, τότε επιλέγοντας την Ρ2, η οποία αντιστοιχεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μπορούμε να ρυθμίσουμε τις υπόλοιπες οφειλές μας. Με την ταυτότητα οφειλής που θα εκδοθεί πάλι θα πρέπει εντός 3 ημερών να πληρωθεί η πρώτη δόση ώστε να ενεργοποιηθεί και η πάγια ρύθμιση.

Με αυτά τα απλά βήματα ο φορολογούμενος μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ακόμα μία φορά πως η προθεσμία για την ρύθμιση των 100 δόσεων λήγει στις 31/03/2015.

Ας ελπίσουμε η νέα κυβέρνηση να δώσει παράταση ή έστω μία νέα ευνοϊκότερη λύση.

 

Σε συνεργασία με τον Βασίλη Χατζόπουλο – Φοροτεχνικό

Facebook Comments