Και πάνω που ήμουν έτοιμος να πιστέψω ότι μπαίνουμε στην περιβόητη κανονικότητα που θα μας οδηγήσει στο μέλλον, ανακάλυψα ξαφνικά ότι για τους κυβερνητικούς η κανονικότητα αυτή είναι επιστροφή στο 1965. Κι επειδή συνεχώς επαναλαμβάνουν ότι οι «παλιοί» ευθύνονται για την κατάντια μας επειδή κυβέρνησαν τα «τελευταία σαράντα χρόνια», αυτοί πήγαν πίσω κι απ’ αυτά. Έφτασαν στα πενήντα δύο χρόνια πίσω. Πάλι καλά, έκαναν μια κάποια πρόοδο σε σχέση με τα «γουναράδικα» του εμφυλίου που ακούγαμε στις αρχές του ’15.

Το σενάριο ότι ο Μαρινάκης μαζί με τον Ιβάν εκτελούν εντολές του Κυριάκου για να ρίξουν με παρακρατικές μεθόδους τον Αλέξη που θα πέσει έτσι κι αλλιώς σε λίγους μήνες, είναι τόσο φαντασιακό που μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Βέβαια, μια μέρα το είπαν με ανακοίνωση του Μαξίμου και την αμέσως επόμενη άρχισαν να ξεχνούν. Δεν το πήραν πίσω, αλλά τα χάχανα που προκάλεσε η επιστροφή στο ’65 τους έπεισε ότι το σενάριο δεν είναι πειστικό, άρα δεν δουλεύει. Πότε-πότε βέβαια θα λένε κανένα μισόλογο, αλλά πιστεύω ότι θα πάψει να είναι το κεντρικό τους σύνθημα.

Ήταν κι αυτή η γκάφα με την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Κατσίκη που τους ξεβράκωσε πολιτικά και τους άφησε δίχως πυρομαχικά στην εκστρατεία που είχαν μόλις αρχίσει κατά της αποστασίας. Τέλος πάντων, πιστεύω πως ακόμα και μετά την κατάρρευση αυτού του σεναρίου, κάτι θα σκαρφιστούν ως τις εκλογές. Σ’ αυτά είναι πολυμήχανοι. Αρκεί το καινούριο σενάριο να στηρίζεται σε πιο στέρεες βάσεις από το τωρινό και να διαθέτει μια επίφαση αποδείξεων. Διότι όταν σήμερα τους ζητάμε αποδείξεις για τόσο σοβαρές καταγγελίες, αυτοί απαντούν «όποιος έχει μάτια βλέπει». Εντάξει, αυτό μπορεί να αρκεί σε κάποιους κυβερνητικούς, αλλά στους υπόλοιπους απλώς φέρνει γέλιο.

Αυτό πάντως που εγώ θέλω να επισημάνω μετά την απροκάλυπτη επίθεση που Μαξίμου στον Σαββίδη, είναι ότι αποτελεί απόδειξη πως θεωρούν την Μακεδονία χαμένη γι αυτούς. Αλλιώς δεν εξηγείται που δεν κράτησαν έστω κάποια πισινή απέναντι στον Μακεδονάρχη –μέχρι πρότινος υποστηρικτή τους- αλλά άνοιξαν μέτωπο εναντίον του. Ώρες-ώρες δεν τους καταλαβαίνω αυτούς τους ΣΥΡΙΖΑίους. Κάνουν το κάθε τι για να χάσουν τους πάντες στο εσωτερικό της χώρας και να κερδίσουν τα «μπράβο» απ’ όλους τους ξένους. Μυστήρια στρατηγική…

Facebook Comments