Ως βιώσιμο χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα η ΤτΕ

2 λεπτά ανάγνωση
1 Ιουλίου 2018

Ως βιώσιμο χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, η Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ ως προς την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αποφαίνεται θετικά, αλλά με αστερίσκο, σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους προϋποθέτει τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων και θεωρεί δεδομένη την τήρηση της δέσμευσης των υπουργών Οικονομικών για νέες παρεμβάσεις αν χρειαστεί.

Η νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους της κεντρικής τράπεζας θα περιλαμβάνεται στην ενδιάμεση έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που θα παρουσιάσει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας τη Δευτέρα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Η «ωρολογιακή βόμβα» του αμερικανικού χρέους

Σε τροχιά έντονης διόγκωσης βρίσκεται το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ.