Μικρό διάλειμμα από την Ευρώπη αναμένεται να κάνουν οι επενδυτές καθώς στις 15:30 ανακοινώνονται οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η ανεργία για την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναμένονται χειρότερες εκτιμήσεις σε σχέση με τους τελευταίους μήνες και ίσως αυτό να αποτελέσει το κατάλληλο γεγονός για την πολυπόθητη διόρθωση του δολαρίου.

Ήδη το δολάριο δείχνει ότι χάνει έδαφος έναντι των βασικών νομισμάτων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες απώλειες.

  • Σύμφωνα με το διοικητή της ΤτΕ, η απόφαση της ΕΚΤ δεν επηρεάζει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Επίσης, τόνισε ότι αν επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα, οι περιορισμοί θα αρθούν.
  • Το πετρέλαιο εξακολουθεί να κινείται ανοδικά παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία αύξησε κι άλλο το discount στο οποίο πουλάει. Πλέον είναι στα $2,30 από $2,00.
  • Σύμφωνα με τον Plosser της Fed, ακόμα δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με την απόρριψη της φράσης «υπομονή» από τις δηλώσεις της Yellen.

Ανάλυση αγοράς

GBP/USD – Άνοιγμα: 1,5181 Υψηλό: 1,5343 Χαμηλό: 1,5165 Κλείσιμο: 1,5325

Η ισοτιμία πραγματοποίησε μια έντονα ανοδική συνεδρίαση χθες, με αποτέλεσμα να περάσει εκτός της πλάγιας τάσης που είχε διαμορφωθεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Η διάσπαση της αντίστασης στα 1,5260 ανοίγει το δρόμο για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα με την επόμενη κρίσιμη αντίσταση στα 1,5360. Αν καταφέρει να περάσει πάνω και από αυτό το επίπεδο, τότε ο δρόμος για τα 1,5500 θα έχει ανοίξει. Επιστροφή στα 1,5260 θα αποτελέσει ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις.

 

Facebook Comments